top of page

Reviews

Wat vinden anderen van Ceciel van Sante

Vanaf dag 1 was er meteen al een goede klik tussen ons. Vanuit waar ik ben gekomen en waar ik nu sta ben ik door jou als therapeut erg goed geholpen met de juiste hand vaten om verder te kunnen naar de juiste richting. Heb goede feedback gekregen en jij hebt mij als therapeut wel zo nu en dan mij een spiegel voorgezet doordat ik deze confrontatie niet uit de weg kon gaan. Dit heeft mij enorm goed geholpen bij de verwerking van vele dingen.Ceciel jij bent als therapeut, professioneel, door je ervaring(en) weet jij waar je over praat in je vakgebied. Kortom: je bent voor mij een toppertje geweest. Ook omdat je het hebt aangedurfd om mij te helpen en uit mijn diepe donkere periode te trekken en verder te helpen. En zie mij nu eens, ik heb meer energie, kracht en zelfvertrouwen gekregen. Ben sterker dan ik voor die tijd was.

Ben wel bijgekomen na de dip die ik met je besprak. Het is een flink proces nog steeds waarin ik, zo merk ik, een heel eind op weg ben. Moest van erg ver komen en ben steeds dichter bij de kern. Zal nog tijd nodig zijn om in balans te komen. Ik heb veel aan de gesprekken met jou: jouw persoonlijkheid en veelzijdige werkwijze zijn voor mij heel passend en je loodst me zo door het proces heen. Dank je daarvoor! 

Ceciel, ook tijdens deze sessie is mij weer duidelijk geworden dat ik jouw manier van werken erg prettig vind. Ik heb het gevoel zelf de regie in handen te hebben. Je werkt niet met vaststaande methodes, je biedt elke keer verschillende mogelijkheden en laat mij dan vrij in hoe ik het wil gaan aanpakken. Ik heb de vrijheid om mijn eigen behandelvorm te kiezen, eentje die aansluit bij mij als persoon.

Jouw houding tijdens de gesprekken vind ik fijn. Je straalt veel rust uit, ik vind het fijn om met je te praten. Je geeft me het gevoel dat je oprecht geïnteresseerd bent in mijn verhaal en mij daarin wilt begeleiden. Ik denk dat je je werk met veel liefde doet. Ik vind het ook elke keer weer bijzonder dat je zo goed kunt onthouden wat er precies speelt bij mij. Ik hoef dingen nooit te herhalen, je kent het verhaal gewoon.

"Fijn dat ik mag vertellen hoe ik jou als therapeut heb ervaren! Meermalen gaf ik dit aan in de gesprekken met jou, nu mag ik het met anderen delen op je site:
Ceciel was voor mij als therapeut Gestalttherapie een rustpunt, een stimulator die relativeerde, die de chaos in mijn hoofd (en verhaal) benoemde, terug haalde en wist te volgen, die me hielp deze chaos te ordenen, af te bakenen om het uiteindelijk af te kunnen ronden! Aangezien ik een situatie of voorval veelal visualiseer, kon ik bij Ceciel bijvoorbeeld "die knoop in mijn maag" gaandeweg de sessie in het echt lospeuteren, om na afloop het dikke touw in een hoek te kunnen smijten! Of ze liet me bedenken de berg die ik aan problemen voor me zag, te beklimmen omdat ik er maar niet omheen of doorheen kon komen...... kortom, ik weet haar te vinden als therapeut!"

Het "touw en de knoop", evenals de "berg" hadden te maken met het losmakingsproces waar ik zelf zeer in bleef hangen. Door deze visualisatie werd het voor mij voelbaar, tastbaar en kon ik er mee en aan werken: ik "zat niet langer in de knoop", had geen "knoop meer in mijn maag", en "zag er niet meer als een berg tegenop"!

Tijdens de sessies voelde ik mij ontspannen bij jou. Geen veroordeling, niet in woord of houding, dat gaf mij een veilig gevoel.Ik vond het prettig dat je af en toe ook wat van jezelf deelde (zodat het niet aanvoelde als een zakelijk contact) hierdoor begreep ik dat je dingen in mij herkende maar dat deed je op een dusdanige manier dat de verhoudingen tussen ons goed in balans bleven. Ik kreeg nooit het idee dat ik met jou rekening moest houden. Jij bleef de therapeut.In je manier van vragen merkte ik ook je betrokkenheid.Jouw werkvorm heb ik als prettig ervaren, verwachtingen werden duidelijk gemaakt. Huiswerk opdrachten waren duidelijk op mij afgestemd en nooit te veel.Ik kon ook duidelijk merken dat je meerdere behandel technieken combineerde, daarin ben je flexibel, je schakelde als iets beter van toepassing was voor dat moment.Ook de laatste sessie heb ik als heel aangenaam ervaren, nog één keer kijken wat je mij als handvatten mee kon geven. Feedback geven, ik aan jou jij aan mij.Met een gevoel van vertrouwen dat ik het weer aan kan, trok ik de deur bij jou achter mij dicht.En ik klop zeker weer bij je aan, als ik weer wat begeleiding kan gebruiken!

Je hebt mij geholpen mezelf weer te vinden, mijn gevoelens te herontdekken en later ook door mijn coach te zijn en mijn reminder. Je hebt me geholpen in te zien dat het leven nou eenmaal pieken en dalen heeft en die te accepteren en van te leren, maar er niet in te blijven hangen.

Je bent soms erg direct en een tikkie "drammerig”, maar dat had ik zeker nodig, anders brokkelde de muur niet af en werd de steen op mijn hart niet lichter. Je bent een lieve, warmhartige vrouw die het beste uit je wilt halen en daar ook van alles aan wil doen, samen. Ik voel me bij jou op mijn gemak, veilig en dat is heel belangrijk als je jezelf kwetsbaar voelt, opstelt.

Dankzij jou ben ik goed op weg om mijn eigen ik weer te worden en daar gelukkig mee te zijn.

Ik ga de gesprekken nog wel missen, want dat er af een toe een spiegel word voorgehouden is best goed en verhelderend.

Heel erg bedankt voor alles.

Het is erg fijn om een spiegel voorgehouden te krijgen, die methode bevalt me wel. Daarnaast vind ik jouw betrokkenheid zo fijn. Je kruipt helemaal in de situatie, lijkt het wel, je snapt exact wat er speelt.Alles is weer een stuk helderder geworden! Ik voel me wat rustiger en klaar om actie te ondernemen voor wat betreft mijn man en mij. Ook is er meer inzicht gekomen in hoe ik ben als persoon, in relatie tot anderenIk heb vandaag nieuwe inzichten opgedaan, dat geeft me enorm veel rust. Het lukt me beter om de 'twijfels' die ik had (ondanks dat ik me er kalm onder voelde) een plekje te geven. Ik voel me weer energiek, zin om ervoor te gaan!!Het voelt zo vertrouwd, zo veilig om mijn 'verhaal' met jou te kunnen delen. Het voelt als een 'wondertje' dat ik jou heb mogen leren kennen, een cadeau!Leuk ook dat jij je eigen ervaring met mij wilde delen, dat voelt heel bijzonder. Vooral de fasen in een relatie heeft me vertrouwen gegeven. Vertrouwen in mijn relatie met mijn man, dat we deze 'verkeerde danspas' kunnen doorstaan.Ik voel me door jou begrepen, het contact met jou voelt 'warm', je bent zeer betrokken, heel erg fijn!

Het voelt zó goed om mijn verhaal bij jou kwijt te kunnen. Dat 'pure' van jou... dat inlevingsvermogen... je lichaamshouding tijdens de gesprekken... Ik heb het gevoel dat je 'helemaal in de situatie zit', heel mooi!En wat was het weer verhelderend! Ik voel direct meer rust. Dingen die ik diep in m'n hart wel weet, maar waar m'n verstand overheen walst, maak jij mij duidelijk! Op een heel prettige manier! Het voelt niet als een vraag/antwoord'spelletje', het is een gesprek! Een echt gesprek en niet alleen maar een 'woordenuitwisseling'. Dank je, Ceciel!

Ceciel, dankjewel voor het terug vinden van mezelf. Door jou heb ik oudzeer een plekje kunnen geven. Vervelende ervaringen kunnen herplaatsen en kan ik er nu beter mee omgaan. Ik ben een prettiger persoon geworden, voor mezelf en voor mijn omgeving. Geen bang en onzichtbaar vogeltje, maar een volwassen vrouw die er zijn mag.

Ik heb mezelf geen beter cadeau kunnen geven dan de stap te nemen om een afspraak met je te maken. Je bent duidelijk, voorzichtig dwingend en je bent nooit over mijn grenzen gegaan. En ik meen het, dankzij jou en de aanpassingen die ik daardoor heb gemaakt, gaat het een stuk beter met me.

Na zo’n 40 jaar getrouwd te zijn geweest heb je het een en ander achter de rug. Het is ons in die periode vaak voor de wind gegaan maar hebben ook wel wat moeten incasseren. Ook op lichamelijk gebied hebben we het nodige mee gemaakt. Nog steeds plukken we daar de wrange vruchten van. En ook onderling heeft het zo af en toe nogal gestormd. We hadden regelmatig wat onderlinge wrijving. Begrepen elkaar niet zo goed meer en waren snel geïrriteerd. Uiteindelijk spraken we elkaar niet zo veel meer. Deels doordat we elkaar niet meer zo begrepen en deels doordat we het gevoel hadden niet zo veel meer met elkaar te bespreken te hebben. Voor beide was dat zeer onbevredigend. Het zag er naar uit dat we elkaar volledig kwijt zouden raken. 

We hebben hulp gezocht bij Ceciel. Zij heeft ons geholpen om het een en ander weer op een rij te krijgen. We kwamen er achter dat het leven samen ook nu nog erg de moeite waard is. Ceciel is in staat de vinger op de juiste plek te leggen. Zodoende ga je na denken. Door de juiste vragen te stellen is zij instaat om je na te laten denken over welke toekomst jij graag wilt, samen met je partner. Het naar elkaar uitspreken van frustraties levert weer nieuwe inzichten op en geeft inspiratie voor de toekomst. Wij kijken met genoegen terug op de periode dat Ceciel ons heeft begeleid. Het heeft ons veel opgeleverd. Wij gaan er weer met veel plezier en vertrouwen tegenaan. 

Op een gegeven moment was het nodig dat ik aan mezelf moest gaan werken. Ik had al vele boeken gelezen en cursussen gevolgd met onvoldoende resultaat. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik de stap heb gezet naar jou Ceciel. Je hebt meteen door waar de "pijn" zit en hebt mij van vele dingen bewust kunnen maken. Ik heb veel inzichten gekregen. Dat deed jij altijd op een prettige manier. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat mijn gevoel, gedachten en handelen een zijn geworden (en dat ik niet meer alleen in m'n hoofd zit.) Ik voel mij nu bevrijd en heerlijk en heb weer zelfvertrouwen. Een groter cadeau had jij mij (en ik mezelf) niet kunnen geven. Ik gun dit iedereen. Ik hoop dat ik hier nog mijn hele leven plezier van ga hebben. Bedankt Ceciel, zonder jou was dat niet gelukt!

S​​oms gebeuren er dingen in je leven die je zelf geen plekje kunt geven. Hoewel soms de stap groter lijkt als dat hij is, is professionele hulp op zo'n moment een uitkomst! En ... zeker niet iets om je voor te schamen!

Ceciel heeft m​​ij in dit geval fantastisch geholpen d.m.v. EMDR therapie. Hoewel er in het begin van de sessie bij mij nog vraagtekens aanwezig waren, was dit voor mij écht de juiste behandeling om mijn trauma te verwerken. Daar ben ik Ceciel dan ook, tot op de dag van vandaag, héél erg dankbaar voor. Ongelooflijk wat een verademing om weer van alles te

kunnen genieten!

Graag wil ik vertellen hoe ik jou als therapeut heb ervaren.
Je bent een lieve warme vrouw, erg betrokken. Je houding tijdens de gesprekken was heel plezierig, je straalde veel rust uit. Ook gaf je me het gevoel dat je oprecht geïnteresseerd bent in mij. Daardoor voelde ik me erg op mijn gemak en was het veilig genoeg om mijn verhaal te doen.
Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik ben als persoon.
Door mijn angsten en paniek zag ik mezelf als een klein bang meisje. Door de gesprekken en de opdrachten die je me hebt gegeven, heb je me een spiegel voorgehouden. Ik begrijp nu beter waar de angsten vandaan komen en hoe ik hier mee om moet gaan.
Vooral de RDI methode heeft mij zeer geholpen. Ik pas het nog regelmatig toe.

Ik sta weer midden in het leven. Ik ben gelukkig in mijn relatie en in mijn werk heb ik het erg naar de zin. Dank je, Ceciel.

Het was best een stap om hulp te gaan zoeken/vragen omdat ik tegen van alles in het leven aanliep en zelf geen uitweg in de chaos zag. Daarnaast vond ik het ook nog al wat om deze hulp te gaan zoeken bij iemand die ik niet ken. Want ja, je geeft je toch bloot aan een volstrekte vreemde en dat is best een ding voor iemand die vrijwel geen vertrouwen heeft in de medemens.

Toen ik op zoek ging en bij Ceciel terecht kwam, voelde het goed. Na de eerste gesprekken was ik nog best op mijn hoede maar ik voelde me gehoord en op mijn gemak, ze was er echt voor me, ik kon mezelf zijn zonder dat er werd geoordeeld. 

De gesprekken met Ceciel hebben mij geholpen om de persoon te worden die ik nu ben en waar ik trots op ben. Ik heb geleerd de regie in mijn eigen leven te nemen en me daar goed bij te voelen. Ik ben in de periode van mijn gesprekken ontzettend gegroeid,  heb geleerd het leven te nemen zoals het komt en daarin keuzes te maken. Alle emoties en gebeurtenissen horen bij het leven, maar het is aan mij hoe hier mee om te gaan en hoe ik het mijn leven laat beïnvloeden.

Dankjewel Ceciel, ik ben dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen en me hebt geholpen mijn levensverhaal te herschrijven en anders te lezen en dat ik de energie heb gevonden om naar de toekomst uit te kijken.

Er komt in elke relatie wel een moment dat het "even niet meer gaat". Zeker als je al wat langer bij elkaar bent, is dat niet verwonderlijk.
Maar wat doe je als het zo "niet meer gaat" dat je er aan twijfelt of bij elkaar blijven nog wel kan?
Dan kun je doormodderen, uit elkaar gaan of hulp zoeken. We zijn heel blij dat we voor de laatste optie gekozen hebben, hoewel de eerste twee
misschien makkelijk zouden zijn geweest. We hebben hulp gevonden bij Ceciel, met haar kalme houding, doorvragen en oprechte interesse in ons beiden
hebben we de patronen in onze relatie leren herkennen. Door die patronen te herkennen en begrip te hebben voor elkaar zijn we echt weer nader tot elkaar
gekomen. We hebben nog een hele weg te gaan, maar hebben de goede richting gevonden.
We luisteren beter naar elkaar, we praten weer echt en we weten elkaar weer te vinden.
Echt heel fijn, we hebben weer een relatie! Bedankt, als we je steun of je duiding nog een keer nodig hebben, weten we je te vinden.

Je zei iets liefs tegen mij,

Iets heel gewoons

En ik wist niets terug te zeggen.

 

Je lachte vriendelijk,

Heel gewoon,

En ik wist niets terug te doen.

 

En toch bleef jij jezelf,

En leerde mij gewoon.

 

Lily Slotema

Uit: gedachtenspoor

Een jaar

Afscheid genomen
Gevechten gehad
Tranen gelaten, maar ook gelachen
Maar de kracht gekregen
Om verder te gaan
Veel liefde ontvangen
Dankbaar met mijn gezin
Voor het afgelopen jaar die je ons bijstond.

Bedankt
Liefs

Ceciel is een open persoonlijkheid en heeft een warme rustige uitstraling. Hierdoor is het voor mijn man en mijzelf mogelijk geweest om goede open gesprekken te voeren over alle zaken die er spelen.

 

Ze was ook niet bang om bepaalde punten hardop te benoemen en om lastige onderwerpen boven tafel te krijgen. Dit was voor ons ook de rode draad waar het op mis ging en met de ondersteuning van Ceciel hebben we nu geleerd hoe we dat ook zelf kunnen doen.

 

Door haar ervaring en wijsheid kan ze ook een veilige en vertrouwde gespreksomgeving creëren wat nodig is om gevoelens te laten zijn en benoemen. Voor ons heeft het ook geholpen om te kijken wat onze patronen zijn vanuit het verleden en wat de patronen zijn in onze relatie. Hier hebben we veel van geleerd en dit nemen we ook mee in onze toekomst. 

bottom of page